Federasyon enflasyonu %1000’lere ulaştı
Türkiye Yüzme Federasyonu vize ve akreditasyon ücretlerini 10 kat arttırdı. 100 lira olan antrenör vize ücreti 1000 liraya, 200 lira olan akreditasyon ücreti ise 1500 liraya çıkartıldı. Kulüp ücretleri ise % 400 zamlandı.
Federasyon enflasyonu %1000’lere ulaştı
Türkiye Yüzme Federasyonu vize ve akreditasyon ücretlerini 10 kat arttırdı. 100 lira olan antrenör vize ücreti 1000 liraya, 200 lira olan akreditasyon ücreti ise 1500 liraya çıkartıldı. Kulüp ücretleri ise % 400 zamlandı.
Kulüp vize ücretleri 400 liradan 2000 liraya, akreditasyon ücreti ise 1000 liradan 4000 liraya arttırıldı. Yapılan bu zamların ardından Türkiye Yüzme Federasyonu enflasyonu en yüksek kurum oldu.
Türkiye Yüzme Federasyonu yaptığı fahiş zamlarla tepki çekti. Kulüp ve antrenör vize ve akreditasyon işlemleri için ödenecek ücretleri 10 kata kadar arttıran TYF, ülkede yaşanan genel enflasyonunun da kat kat üzerine çıktı. Yüzlerce kulüp ve antrenör yapılan bu fahiş zammı anlamaya çalışırken, aylardır verilmeyen yurtdışı yarış ve şampiyona harcırahları bütçenin dengeli kullanılmadığı yolunda yorumlara neden oldu.
%1000’LERE ULAŞAN ZAMLARIN NEDENİ NE?
Aslında federasyon bütçesinin gelir gider dengesi gözetilmeden kullanıldığı sonucu olarak görülen bu zamlar yönetimin şatafatlı temsil tercihinin bir sonucu olarak gözler önüne seriliyor. Sayıları yüze ulaşan kulüp antrenörlerine federasyonda görev verilerek bağlanan yüksek maaşlar, (Bu maaşları hak etmek için gerçekten özverili çalışan antrenörleri tenzih ediyoruz. Sözümüz hiçbir görev yapmadan maaş alanlara) düzenlenen yarışlarda kullanılan şatafatlı ses ve ışık sistemi, spor kültürüne ters disko gibi sunum yapan sunucu gibi şova yönelik gösterimlere harcanan yüklü miktarlar, 2- 3 yerden maaş alırken federasyon bünyesinde çalışıp aynı sistemi burada da yürütmeye çalıştığı ve yakınların şirketlerine iş bağladığı ileri sürülen bazı yöneticiler…
Bilinen bu gerçekler yüzünden federasyonun bütçesinin çok öncelerden bittiği ileri sürülüyor. Federasyonun açığa düştüğü de iddialar arasında yer alırken bu açığın kapatılabilmesi için ülkede bu kadar büyük ekonomik sıkıntı varken yapılan %1000’lere ulaşan zamlar yüzme camiasında “Açık kapatma” yöntemi olarak algılandı.
Kulüplere şampiyonalar için ödenmesi gereken harcırahların aylardır ödenmemesi, yurt dışı yarışlara giden kafilelere harcırah vermek yerine iban numaralarını alıp harcırahsız seyahat ettirmekle gün yüzüne çıkan federasyondaki ekonomik kriz, sapla samanın ayrılmasıyla aşılabilir kanaatindeyiz.
Hiçbir iş yapmadan yüklü maaşlar alan antrenörlerle aldıkları minimum maaşlarla canla başla çalışan bazı antrenörleri de karşı karşıya getirdiği iddia edilen bu sistemin bir an önce düzeltilmesi ve sırf gelir için daha hakkaniyetli zamlar yapılması camianın en büyük dileği.