Genel

Kıvanç’ın ahı mı tuttu?

Altta okuyacağınız yazı atlama branşının en başarılı sporcularından ve sitemizde de arada haberleri çıkan Kıvanç Gür’ün ailesinden sitemize iletildi. Üzülerek okuduğumuz bu yazıyı İçeriğine dokunmadan yayımlıyoruz.

Kıvanç’ın ahı mı tuttu?

Altta okuyacağınız yazı atlama branşının en başarılı sporcularından ve sitemizde de arada haberleri çıkan Kıvanç Gür’ün ailesinden sitemize iletildi. Üzülerek okuduğumuz bu yazıyı İçeriğine dokunmadan yayımlıyoruz.

Yazıda bahsi geçen yarışma için araştırma yaparken, 18-23 Nisan 2021 tarihlerinde Tokyo’da yapılması planlanan FINA Atlama Dünya Kupası’nın iptal edildiği bilgisine ulaştık. Galiba Kıvanç’ın ahı tuttu!

FINA, Atlama Dünya Kupası için alternatif bir yer ve tarih aradığını da açıkladı. Belki bu da Kıvanç için ikinci bir şanstır. İnşallah ismi bu sefer bildirilir.

Bizim görüşümüze gelince; Olimpiyat kotası alma şansımız olsa da olmasa da, her branştaki Olimpiyat seçmelerine bir kadın bir erkek sporcu ile katılmamızdır. Sporcularımızın tecrübe kazanması, alttan gelen diğer sporcularımıza bir hedef olması bakımından önemlidir.

İşte Kıvanç’ın ailesinden gelen o yazı:

Federasyonlar ne iş yapar?
Yapmaları gereken çok fazla iş, değinmeleri gereken çok konu olduğunu düşünüyoruz ama herhalde sporcusun başarısını görmemek için gözlerini, duymamak için kulaklarını tıkamak bu işlerden birisi değildir!

3 yıldır Olimpik sporcu havuzunda olup, Gençlik Spor Bakanlığından mali destek alan Kıvanç, Olimpiyat seçmesi olan Dünya Kupası hazırlığındayken, yarışmaya katılamayacağını öğrendi. Sessiz, sedasız ismi bildirilmedi.
Federasyon yetkilileri yarışa götürülecek sporcuların seçimi için belirlenmesi gereken koşulları ve kriterleri dahi ilan etmeden, Kıvanç’ın başarılarını yetersiz bulmuş ve sporcunun bu müsabakaya katılımının önünü kesmiştir. Gerçi daha öncesinde de bu sporun en tepesi tarafından, sporcunun suratına sporu bırakmasının daha iyi olacağı da söylendiğinden belki de şaşırmamak gerekir!

Oysa ki oğlum Kıvanç, geçtiğimiz günlerde A.B.D.’de yapılan üniversiteler arası yarışlarda 371.40 puanla NCAA Division 1’de yarışan University of Louisville’in okul rekorunu kırmış (aynı zamanda Türkiye rekoru!), NCAA şampiyonasında yarışmaya hak kazanmış ve A.B.D.’de Kule disiplininde en iyi 20 sporcu arasına girmiştir. Kıvanç lisans eğitimini başarı ile sürdürürken ulusal ve eyaletler arası 60’a yakın müsabakaya katılmıştır. Bu kadar sayıda yarışmaya katılmak, atlama branşında bir Türk sporcu için ilktir!

Başarısı göz ardı edilen, ötekileştirilen, iki kelâmla ile bile olsa desteklenmeyen ve iletişim kurulmayan sporcuların ve ailelerinin sabrı nereye kadar yetecek? Hevesle bu sporu yapan gençler bu keyfi davranışlardan nasıl etkilenecek? Özveri ile sporcularını destekleyen aileler bu yapılanları görmeyecek mi? Biz, Kıvanç’ın spor hayatının daha başarılı olması ve daha uzun sürmesi için bütün zorlukları göze alıp elimizden geleni yapıyoruz. Binlerce kilometre öteden hasret çekip, oğlumuza istediğimiz zaman sarılamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
Federasyonun atlama teknik kurulu ne zaman kurumsal kimlikle davranacak, başarı veya başarısızlığı ölçerken kişisel, öznel verilerle davranmaktan vazgeçecek?

Kıvanç Dünya Kupasına gönderilmemiş, olimpiyata katılabilme hakkı (şansı) gasp edilmiş olsa da antrenmanlarına pes etmeden devam edecek.

Nihayetinde yöneticiler geçici, kalıcı olan ise ümit dolu gençlerimizdir. 03/04/2021

Remziye GÜR

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu